
Masło utrzeć z cukrem. Żółtka oddzielić od białek, stopniowo wmieszać do utartego masła. Następnie dodać m±kę, sodę, mleko, kakao, cynamon i dżem. Na samym końcu delikatnie poł±czyć z pian± ubit± z białek (ze szczypt± soli).
Piec przez około 1 godzinę w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu pokryć lukrem (sok z cytryny utarty z cukrem pudrem).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Szynka ¶wi±teczna, carpaccio z buraczków i babka cud. Tuż przed Niedziel±...
M±kę z masłem wyrobić nożem, dodać żółtka i ¶mietanę, wyrobić rękami. Włożyć do lodów ...
Z wymienionych wyżej składników zrobić kruszonkę - wysiekać m±kę z proszkiem, cukrem ...
Morele, brzoskwinia i gruszka...
Do garnka wsypać cukier, dodać sok z cytryny i wyci¶nięte połówki, przecięt± wzdłuż n ...