
M±kę wymieszać z sod±, proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Jajka utrzeć z cukrem. Dolać olej, wsypać m±kę z dodatkami, poł±czyć.
Gruszki i jabłka obrać, wyci±ć gniazda nasienne, pokroić w duż± kostkę. Dodać do ciasta, wymieszać.
Przełożyć do 2 natłuszczonych, podłużnych foremek (np. keksowych). Piec przez ok. 50 minut w temp. 180 st. C.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W tym odcinku: roladki z cukinii i placek jabłkowo gruszkowy.
Deser a'la tiramisu z zielon± herbat±...
Twarożek zemleć wraz z obranymi ze skórki bananami, poł±czyć z żółtkami, miodem, ubit ...
Otulony palisad± z biszkoptów;-)
Z wymienionych wyżej składników zrobić kruszonkę - wysiekać m±kę z proszkiem, cukrem ...