Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sałatka ziemniaczana z marynowanymi karczochami

Opis przygotowania

Ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku. Wystudzić i pokroić w grube plastry. Przełożyć do salaterki. Ogórki i cebulę pokroić w talarki, karczochy na mniejsze kawałki. Dorzucić do ziemniaków.

Składniki pesto zmiksować. Łyżkę sosu połączyć z oliwą i octem jabłkowym Przełożyć na sałatkę i delikatnie wymieszać. Odstawić, by sałatka się przegryzła.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 416
Ewa gotuje - odc. nr 416

W Wielką Sobotę Ewa pokaże, jak przygotować drzewko wielkanocne –...

 

Podobne przepisy

Krem z ziemniaków i pora

Z wędzonym łososiem;-)

Pesto z pokrzywy, rukoli i pietruszki

Znakomite smarowidło do pieczywa, jak też sos do makaronu;-)

Buraczki z czosnkowym winegretem

Surowe buraki obrać i utrzeć na drobnej tarce...

Kapusta kiszona z marchewką i granatem

Naturalny probiotyk i solidna dawka witaminy C;-)

Wróć do listy przepisów