Na jarzynie jak do rosołu (2 marchewki, 2 pietruszki, 1-2 pory, ½ selera, 1 cebula – warto ją opalić nad ogniem) i koperku do kiszenia ogórków ugotować wywar.
Z gotowego bulionu wyłowić koperek i warzywa. Przyprawić solą do smaku. Dorzucić pokrojone w kostkę ziemniaki i ugotować do miękkości.
Zabielić śmietaną. Dodać dużo drobno posiekanego koperku.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem program pod znakiem poczciwego kartofla. Wczesna jesień to bez...
Kremowa zupa, w której sprytnie "schowały" się warzywa...
Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na patelni na łyżce oliwy. Gdy stanie się szklista, dodać paprykę...
Naturalny probiotyk i solidna dawka witaminy C;-)
Pomidorówka - też mi coś... Ta jest niezwykła!