Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Pesto z liści rzodkiewki i pokrzywy

Opis przygotowania

Słonecznik uprażyć na suchej patelni. Zmiksować z czosnkiem. Przyprawić solą. Dorzucić umyte i osuszone liście rzodkiewki i pokrzywy. Wlać oliwę i sok z cytryny. Wszystko razem zmiksować. Pesto przełożyć do słoiczka. Na wierzch wlać trochę oliwy. Przechowywać w lodówce.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 396
Ewa gotuje - odc. nr 396

W kolejnym odcinku Ewa zrobi sałatkę z grillowanych warzyw, kiszonego buraczka...

 

Podobne przepisy

Pokusa Janssona

Zapiekanka ziemniaczana ze szprotkami...

Kapusta z koperkiem

Kapustę cienko poszatkować. Przełożyć do garnka, podlać wodą i poddusić ...

Krem z gruszki i pietruszki

Pietruszkę obrać, pokroić w plastry i przesmażyć w garnku...

Krem z cukinii z bryndzą

Cukinie umyć i pokroić w grubą kostkę...

Wróć do listy przepisów