Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Gulasz z indyka

Opis przygotowania

Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę. Przyprawić solą i pieprzem. Przesmażyć w garnku na mocno rozgrzanym oleju (powinno się zrumienić). Dorzucić posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli, dodać posiekany czosnek, pokrojoną w plastry marchewkę, pieczarki i fasolkę szparagową. Podlać winem i lekko odparować.

Dolać wodę i pod przykryciem gotować do miękkości. Pod koniec można jeszcze doprawić do smaku. Zabielić śmietaną.

Ziemniaki umyć i podgotować. Odcedzić, jeśli są duże to przeciąć wzdłuż na pół, posmarować olejem lub masłem i upiec na ruszcie. Przyprawić solą i podawać.

 

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 394
Ewa gotuje - odc. nr 394

W ostatnim odcinku ramówki wiosennej zobaczymy jak przygotować zupę koperkową...

 

Podobne przepisy

Sola na parze z salsą pomidorową

Pomidory naciąć na czubku, włożyć na chwilę do wrzątku, po czym obrać ze skórki. Prze ...

Chili con carne

Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na oleju, dodać posiekany czosnek. Gdy lekko się ...

Zapiekanka pod beszamelem

Brokuł i kalafiora podzielić na cząstki, pora pokroić na 3-centymetrowe kawałki. Wszy ...

Placki ziemniaczane

Ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać roztrzepane jajko, drobno posieka ...

Wróć do listy przepisów