Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę. Przyprawić solą i pieprzem. Przesmażyć w garnku na mocno rozgrzanym oleju (powinno się zrumienić). Dorzucić posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli, dodać posiekany czosnek, pokrojoną w plastry marchewkę, pieczarki i fasolkę szparagową. Podlać winem i lekko odparować.
Dolać wodę i pod przykryciem gotować do miękkości. Pod koniec można jeszcze doprawić do smaku. Zabielić śmietaną.
Ziemniaki umyć i podgotować. Odcedzić, jeśli są duże to przeciąć wzdłuż na pół, posmarować olejem lub masłem i upiec na ruszcie. Przyprawić solą i podawać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W ostatnim odcinku ramówki wiosennej zobaczymy jak przygotować zupę koperkową...
I serem żółtym...
Mięso pokroić w plastry – najlepiej delikatnie naciąć nożem...
Na stolnicy usypać kopczyk z mąki, odrobinę zostawić na boku (przyda się podczas wałk ...
Polędwicę wołową pokroić na plastry o grubości 2-3 cm, posmarować oliwą, obtoczyć w g ...