Mięso pokroić w średniej wielkości kostkę. Przyprawić solą i pieprzem. Przesmażyć w garnku na mocno rozgrzanym oleju (powinno się zrumienić). Dorzucić posiekaną cebulę. Gdy się zeszkli, dodać posiekany czosnek, pokrojoną w plastry marchewkę, pieczarki i fasolkę szparagową. Podlać winem i lekko odparować.
Dolać wodę i pod przykryciem gotować do miękkości. Pod koniec można jeszcze doprawić do smaku. Zabielić śmietaną.
Ziemniaki umyć i podgotować. Odcedzić, jeśli są duże to przeciąć wzdłuż na pół, posmarować olejem lub masłem i upiec na ruszcie. Przyprawić solą i podawać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W ostatnim odcinku ramówki wiosennej zobaczymy jak przygotować zupę koperkową...
Pomidory naciąć na czubku, włożyć na chwilę do wrzątku, po czym obrać ze skórki. Prze ...
Pokrojoną w kostkę cebulę podsmażyć na oleju, dodać posiekany czosnek. Gdy lekko się ...
Brokuł i kalafiora podzielić na cząstki, pora pokroić na 3-centymetrowe kawałki. Wszy ...
Ziemniaki zetrzeć na tarce o grubych oczkach, dodać roztrzepane jajko, drobno posieka ...