Udka zluzować. Oprószyć solą i pieprzem. Przełożyć do zamykanego naczynia.
W miseczce wymieszać paprykę słodką i ostrą, wlać sok z limonki, dorzucić igiełki rozmarynu, wlać oliwę. Wymieszać i polać mięso. Pojemnik przykryć i wstawić do lodówki na kilka godzin.
Zamarynowane udka ułożyć na ruszcie – upiec z obu stron, zaczynając od strony ze skórą.
Kapustę pokroić, przełożyć do miski. Przyprawić solą i pieprzem. Dodać majonez, dorzucić posiekany szczypiorek. Wymieszać i odstawić, by surówka się przegryzła.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Na początku długiego weekendu Ewa zaprasza na ucztę w stylu amerykańskim....
Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, pokroić na kawałki. Oprószyć solą, pieprze ...
Przygotować marynatę. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z solą i pieprzem. W ...
Z cytryny wycisnąć sok, rozpuścić w nim miód (do glazurowania najlepsze są miody jasn ...
Cebulę drobno posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę, wszystko lekko zrumienić na ...