Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Szarpana wieprzowina

Opis przygotowania

Cebulę obrać i pokroić w talarki, ułożyć na dnie naczynia żaroodpornego. Przecisnąć czosnek. Wlać ocet.

Mięso pokroić w plastry. W miseczce wymieszać paprykę z chili, cukrem i solą. Tak przygotowaną mieszanką przyprawić mięso. Plastry ułożyć na cebuli z czosnkiem. Naczynie przykryć i wstawić na 9 godzin do piekarnika, rozgrzanego do 90 st. C.

Upieczoną łopatkę przełożyć na deskę, poszarpać widelcem. Kromkę chleba posmarować musztardą, nałożyć wieprzowinę, przykryć drugą kromką. Przekroić na pół i podawać z ogórkiem kiszonym.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 302
Ewa gotuje - odc. nr 302

Na początku długiego weekendu Ewa zaprasza na ucztę w stylu amerykańskim....

 

Podobne przepisy

Modra kapusta z żurawiną

Kapustę poszatkować, przełożyć do garnka z grubym dnem, podlać wodą...

Maczanka po krakowsku

Mięso natrzeć czosnkiem przeciśniętym przez praskę.

Pieczeń cielęca

Mięso natrzeć solą. Zasznurować dratwą...

Kryzysowy placek po węgiersku

Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać posiekane cebulę i czosnek, zeszklić. Dos ...

Wróć do listy przepisów