Mleczko kokosowe włożyć do lodówki, aby się schłodziło (najlepiej na całą noc). Do garnuszka wlać wodę, posłodzić i zagotować, po czym odstawić do wystudzenia. Wsypać zieloną herbatę i dokładnie wymieszać. Wlać mleczko kokosowe i sok z limonki. Schłodzić w lodówce. Przełożyć do maszynki do lodów i mieszać przez ok. 40 minut. Podawać z wiśniami w syropie.
Jeśli nie mamy maszynki do lodów, to zimną masę wstawiamy do zamrażarki, po godzinie dokładnie mieszamy. Mrozimy przez kilka godzin, mieszając co godzinę.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Kolejny odcinek inspirowany będzie kuchnią japońską. Gotowanie rozpocznie...
Ziemniaki ugotować. Ciepłe zmielić lub przecisnąć przez praskę. Na ziemniaki pokruszy ...
Żółtka oddzielić od białek, utrzeć z cukrem, dodać sok z cytryny i skórkę cytrynową. ...
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej. Pędzelkiem dokładnie rozprowadzić w każdym zaka ...
Mąkę z kakao przesiać na stolnicę, dodać szczyptę soli, cukier puder, cukier waniliow ...