Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Brownie z patelni

Opis przygotowania

Na patelnię dać masło. Wsypać cukier. Gdy tłuszcz się roztopi wsypać kakao. Wlać mleko. Wybić jajko. Roztrzepać. Wsypać mąkę i proszek do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Przykryć i na średnim płomieniu podgrzewać przez 20-25 minut.

Czekoladę roztopić z dodatkiem śmietanki (w garnku na gazie lub w kąpieli wodnej).

Brownie przełożyć na talerz lub paterę. Posmarować polewą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 467
Ewa gotuje - odc. nr 467

W kolejnym odcinku krzątanina w kuchni Ewy zacznie się od zrobienia dwóch...

 

Podobne przepisy

Biszkopt z dżemem z cukinii

Białka oddzielić od żółtek. Do białek dodać szczyptę soli...

Ciasto z rabarbarem

Na stolnicę przesiać mąkę tortową, dosypać krupczatkę...

Drożdżówki z budyniem i śliwkami

Co ciekawe: śliwki są... suszone!

Placuszki serowe z patelni

Z truskawkami i truskawkowym sosem!

Wróć do listy przepisów