Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Migdałowa śnieżynka

Opis przygotowania

Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

Do miski wsypać zmielone migdały. Dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Wymieszać.

W drugiej misce utrzeć miękkie masło. Porcjami dodać cukier, cały czas miksując. Wybić jajka – po jednym. Wsypać mąkę z proszkiem do pieczenia i migdałami. Wlać ekstrakt migdałowy. Wymieszać i przełożyć do foremki (formę dokładnie wysmarować masłem i wysypać mąką).

Wstawić na 45 minut do piekarnika rozgrzanego do 160 st. C. Zaraz po upieczeniu wyjąć z formy, by ciasto nie przywarło.

Po wystudzeniu udekorować lukrem (na soku z cytryny, likierze migdałowym i cukrze pudrze). Ozdobić „perełkami” z cukru.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 293
Ewa gotuje - odc. nr 293

Tuż przed świętami Ewa zabierze się za lepienie domowych pierogów. Przygotuje...

 

Podobne przepisy

Sernik jaglany z wiśniami

Na herbatnikach;-)

Ciasteczka słoneczka

Mąkę z masłem wyrobić nożem, dodać żółtka i śmietanę, wyrobić rękami. Włożyć do lodów ...

Migdałowe brownie z czerwoną fasolą

Czekoladowe ciasto z fasolką? Czemu nie!

Ciasteczka 3-kolorowe

Z podanych składników zagnieść ciasto. Podzielić na 3 części. Pierwszą zostawić. Do d ...

Wróć do listy przepisów