Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ziemniaczki

Opis przygotowania

Masło rozpuścić na patelni. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Ciasteczka wrzucić do robota i zmiksować. Uważać jednak, by nie zrobić mączki – herbatniki powinny być pokruszone, lecz nie zmielone. Przesypać do miski. Dorzucić resztę sypkich składników – wiórki, drobno posiekane orzechy, cukier puder i kakao. Wymieszać, po czym wlać masło, czekoladę i rum. Dodać konfiturę, dzięki której ziemniaczki będą lekko kwaśne. Jeszcze raz dokładnie wymieszać. Z powstałej masy utoczyć kulki wielkości orzechów laskowych. Ziemniaczki obtoczyć w kokosie, włożyć do papilotek na muffinki i wstawić do lodówki na mniej więcej 30 minut. Przed podaniem można przełożyć na paterę.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 265
Ewa gotuje - odc. nr 265

Po zimowej przerwie Ewa Wachowicz wraca na antenę Polsatu z premierowymi...

 

Podobne przepisy

Torciki czekoladowe

Czekoladę rozpuścić w gorącej kąpieli wodnej, dodać masło oraz cukier puder. Odstawić ...

Tarta z gruszkami

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier i cukier waniliowy...

Makowiec z jabłkami

Receptura z domu rodzinnego!

Cwibak

Białka oddzielić od żółtek. Ogrzane do temperatury pokojowej masło utrzeć z połową cu ...

Wróć do listy przepisów