Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Cwibak

Opis przygotowania

Białka oddzielić od żółtek. Ogrzane do temperatury pokojowej masło utrzeć z połową cukru. Stopniowo dodać po jednym żółtku, cały czas ucierając, aż powstanie puszysty krem. Białka z pozostałym cukrem ubić na sztywną pianę.

Delikatnie mieszając dodać krem z żółtek, mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia, owoce i skórkę pomarańczową. Kiedy powstanie jednolita masa, przełożyć do formy (natłuszczonej masłem i posypanej mąką).

Wierzch posypać płatkami migdałowymi. Piec w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C przez 50 minut.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 87
Ewa gotuje - odc. nr 87

W kolejnym odcinku Ewa Wachowicz przyrządzi sztukę mięsa… inaczej....

 

Podobne przepisy

Ciasto cytrynowe

Masło (lub margarynę) utrzeć z cukrem, dodając stopniowo 6 żółtek. Następnie dodać sk ...

Babeczki jogurtowo-cytrynowe

Udekorowane karmelizowaną cytryną;-)

Tarta dwukolorowa z truskawkami

Mąkę przesiać na stolnicę – wraz z sodą oczyszczoną...

Szarlotka z kruszonką

Z talarkami jabłek...

Wróć do listy przepisów