Miękkie masło zmiksować z cukrem i cukrem waniliowym, dodać przesianą mąkę i jajko. Włożyć do lodówki na 1 godzinę.
Zagnieść, rozwałkować na grubość 2-3 mm, wyciąć ciasteczka, w połowie ciastek wyciąć kółka, serduszka etc. Ułożyć na blasze posmarowanej masłem. Piec 12-15 minut w temp. 180 st. C.
Ciasteczka bez „wycinanek” posmarować konfiturą lub powidłami, przykryć ciastkami z „wycinanką”.
Posypać cukrem pudrem. Na powidła można dać mielone orzechy włoskie.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz przygotuje coś specjalnie na rodzinne przyjęcie....
Biszkopt z migdałami i masą budyniową;-)
Na stolnicę przesiać mąkę, posiekać z zimnym masło. Gdy zacznie przypominać kruszonkę, zrobić kopczyk...
Z myślą o zbliżających się świętach...
Piekarnik rozgrzać do 240 st. C. Formę (średnica 24 cm) wysmarować masłem i wstawić d ...