Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ciasteczka witraże

Opis przygotowania

Ciepłe masło utrzeć mikserem, stopniowo dodając cukier, jajka i cukier waniliowy. Na stolnicę przesiać mąkę i proszek do pieczenia, dodać sól. Mąkę z proszkiem i solą stopniowo dodać do masy maślano-jajecznej (cały czas mieszając). Jeśli ciasto jest zbyt kleiste, dodać mąkę.

Zawinąć w folię i schować do lodówki na co najmniej godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 1/2 cm. Szklanką lub specjalnym pierścieniem wyciąć koła. Ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Foremką w kształcie serca wyciąć środki. Landrynki rozdrobnić w moździerzu.

Każde ciasteczko wypełnić miałem landrynkowym. Piec 8-12 minut w 180 st. C. Odstawić do wystudzenia.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 57
Ewa gotuje - odc. nr 57

W kolejnym odcinku swojego autorskiego programu kulinarnego Ewa Wachowicz...

 

Podobne przepisy

Ptysie z kremem i wiśniami

Nadzienie narodowe - białe i czerwone!

Sos malinowy

Super dodatek do deserów;-)

Syrop miętowy

Baza do zrobienia lemoniady...

Makowiec z kratką

Z myślą o świętach!

Wróć do listy przepisów