Mięso naciąć z dwóch stron i rozłożyć – tak, by uzyskać możliwie jak największy płat. Przykryć folią spożywczą i rozbić tłuczkiem (kotlet powinien być bardzo cienki). Oprószyć solą i pieprzem – z obu stron.
Obtoczyć mąką, zanurzyć w mleku roztrzepanym z jajkiem, następnie oprószyć bułką tartą (nadmiar strzepać). Usmażyć na mocno rozgrzanym maśle.
Podawać z gałązką koperku i cząstką cytryny.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Późną wiosną mamy już całkiem spory wybór świeżych warzyw. Dlatego też...
I serem żółtym...
Grzyby namoczyć w wodzie (przez całą noc). Wyłowić łyżką cedzakową...
Przysmak z Lublina.
Mięso mielone przełożyć do miski, dodać musztardę, doprawić solą, pieprzem i majerankiem...