Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Szparagi z szynką i parmezanem

Opis przygotowania

Wrzątek posolić, dodać szczyptę cukru.Szparagi obrać, odciąć lub odłamać zdrewniałe końce, związać bawełnianą nicią i wstawić do wysokiego i wąskiego garnka - tak, by główki wystawały ponad wodę (one gotują się szybciej). Ugotować al dente.

Na roztopione masło wrzucić szynkę parmeńską, lekko podsmażyć, dodać szparagi, wymieszać. Przełożyć na talerz, udekorować płatkami parmezanu.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 160
Ewa gotuje - odc. nr 160

Sezon na szparagi w pełni, więc Ewa przygotuje krem z zielonych oraz szparagi...

 

Podobne przepisy

Zupa-krem z kukurydzy

Meksykański klasyk w orientalnym wydaniu...

Cymes

Cymesem nazywamy coś nadzwyczajnego. Tymczasem to marchewka duszona z bakaliami...

Pomidorówka dla dzieciaka

Kremowa zupa, w której sprytnie "schowały" się warzywa...

Miska na śniadanie

Samo zdrowie!

Wróć do listy przepisów