Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Placki ziemniaczane z blachy

Opis przygotowania

Ziemniaki ugnieść lub przecisnąć przez praskę. Dodać jajko i trochę maślanki oraz tyle mąki, by powstało ciasto, które można nakładać łyżką. Formować płaskie placuszki i smażyć na rozgrzanej blasze.

Wyśmienicie smakują z ceviche.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 443
Ewa gotuje - odc. nr 443

Następny program zacznie się od ceviche. Ta przystawka na zimno jest bardzo...

 

Podobne przepisy

Pikle z rzodkiewek

Dodatek do potraw, składnik sałatek...

Czerwone pesto

Orzechy laskowe uprażyć i obrać ze skórki. Wrzucić do miksera...

Krem z kiszonych ogórków

Ogórkowa nieco inaczej...

Zupa-krem z kukurydzy

Meksykański klasyk w orientalnym wydaniu...

Wróć do listy przepisów