Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zielone oliwki z cytrusami

Opis przygotowania

W miseczce wymieszać odcedzone z zalewy oliwki oraz pokrojone na kawałki plasterki łososia.

Dodać cząstki mandarynki. Na drobnej tarce zetrzeć skórkę z grejpfruta (niezbyt dużo), cytryny i pomarańczy. Z cytryny wykroić filety, wszystko dodać do miski.

Z grejpfruta i pomarańczy wycisnąć sok. Wlać do miski. Wymieszać i udekorować posiekaną kolendrą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 179
Ewa gotuje - odc. nr 179

W tym odcinku Ewa zaprasza Nas na oliwkową ucztę. Przygotuje pyszne przekąski...

 

Podobne przepisy

Cwibak z papryką, oliwkami i suszonymi pomidorami

Naszpikowany warzywami keks w wersji wytrawnej;-)

Racuchy a'la Jadzia

Z jajek, kefiru, mąki, soli i sody zrobić ciasto o konsystencji gęstej śmietany. Połą ...

Ziemniaki w boczku

Świetne na przystawkę...

Pasztet z soczewicy

Znakomita przystawka na wigilijną wieczerzę!

Wróć do listy przepisów