Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, wmieszać pozostałe składniki. Ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać 2 łyżki kakao, do drugiej dodatkowo 2 łyżki mąki. Tortownicę o średnicy 24-26 cm wysmarować masłem, wyłożyć papierem do pieczenia i wysypać bułką tartą.
Na środek formy nakładać na przemian po 2 łyżki ciemnego i jasnego ciasta (ma się stopniowo rozlewać). Piec ok. 1 godziny w piekarniku rozgrzanym do 180 st. C. Pod koniec pieczenia sprawdzić patyczkiem czy jest już gotowe.
Wyjąć i po wystudzeniu pokryć polewą czekoladową (z roztopionej czekolady, masła i mleka) i posypać zmielonymi uprażonymi orzechami.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku swego programu Ewa Wachowicz zaprasza na indyka i "zebrę"....
Świetny dodatek do deserów;-)
Wiórki, kaszę i cukier wsypać do słoika. Zalać wódką, zakręcić i schować do lodówki na całą noc...
Mąkę wymieszać z cukrem, proszkiem do pieczenia, przyprawą do piernika i cynamonem. P ...
Na biszkoptach!