Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Placek jabłkowo-gruszkowy

Opis przygotowania

Mąkę wymieszać z sodą, proszkiem do pieczenia, kakao i cynamonem. Jajka utrzeć z cukrem. Dolać olej, wsypać mąkę z dodatkami, połączyć.

Gruszki i jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w dużą kostkę. Dodać do ciasta, wymieszać.
Przełożyć do 2 natłuszczonych, podłużnych foremek (np. keksowych). Piec przez ok. 50 minut w temp. 180 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 172
Ewa gotuje - odc. nr 172

W tym odcinku: roladki z cukinii i placek jabłkowo gruszkowy.

 

Podobne przepisy

Ucierane ze śliwkami

Śliwki przekroić na pół i pozbawić pestek. Miękkie masło utrzeć ze szklanką cukru. Gd ...

Sylwestrowe oponki

Z ciasta drożdżowego;-)

Ciasto pietruszkowe

Na oleju...

Wieniec bezowy z kremem kawowym

Słodkie koło ratunkowe!

Wróć do listy przepisów