Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Sernik z brzoskwiniami na czekoladowym spodzie

Opis przygotowania

Miękkie masło, cukier, wodę i kakao gotować na małym ogniu, aż składniki się połączą. Wystudzić.

Dodać żółtka i mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Dokładnie wymieszać. Białka ubić na sztywną pianę, dodać do ciasta, delikatnie wymieszać. Przelać do formy o wymiarach 23 x 23 cm (wyłożonej papierem do pieczenia). Wyrównać.

Ser przepuścić przez maszynkę – 2 razy. Zmiksować z jajkami, cukrem i budyniem. Nałożyć na ciasto w formie. Wyrównać.

Ułożyć brzoskwinie – odsączone z zalewy i pokrojone na plastry. Włożyć do piekarnika, rozgrzanego do 180 st. C. Piec przez ok. 1 godzinę. Wystudzić.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 236
Ewa gotuje - odc. nr 236

Nowy sezon programu rozpocznie się bardzo tradycyjnie, bowiem Ewa ugotuje...

 

Podobne przepisy

Ciasto herbatnikowe bez pieczenia

Dno foremki (24x40 cm) wyłożyć połową herbatników. Na mleku ugotować budyń i, gdy prz ...

Kokosowiec z ananasem

Z nutką egzotyki!

Tort jubileuszowy

Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno ze szczyptą soli. Uperfumować cukrem waniliowym...

Muffinki z buraczkiem

Buraka pokroić w kostkę, ułożyć na folii aluminiowej, polać miodem, zrobić sakiewkę i ...

Wróć do listy przepisów