Dno foremki (24x40 cm) wyłożyć połową herbatników. Na mleku ugotować budyń i, gdy przestygnie, połączyć z masłem. Powstałą w ten sposób masę rozsmarować na herbatnikach. Następnie dać drugą warstwę ciastek i gotową masę krówkową. Kolejną warstwę zrobić z krakersów. Posmarować dżemem lub konfiturą.
Na koniec nałożyć bitą śmietanę z cukrem waniliowym i mlekiem w proszku. Posypać płatkami migdałowymi - uprażonymi na suchej patelni.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku programu „Ewa gotuje” kuchnia iście szatańska....
Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać cukier, sól i masło. Wysiekać...
Do chrupania!
Ciasto lekko rozwałkować, podsypując uprzednio mąką...
Galaretki rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Czekoladę połamać na kawałki, wrzuci ...