Ciepłe masło utrzeć mikserem, stopniowo dodając cukier, jajka i cukier waniliowy. Na stolnicę przesiać mąkę i proszek do pieczenia, dodać sól. Mąkę z proszkiem i solą stopniowo dodać do masy maślano-jajecznej (cały czas mieszając). Jeśli ciasto jest zbyt kleiste, dodać mąkę.
Zawinąć w folię i schować do lodówki na co najmniej godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować na grubość 1/2 cm. Szklanką lub specjalnym pierścieniem wyciąć koła. Ciasteczka ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Foremką w kształcie serca wyciąć środki. Landrynki rozdrobnić w moździerzu.
Każde ciasteczko wypełnić miałem landrynkowym. Piec 8-12 minut w 180 st. C. Odstawić do wystudzenia.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku swojego autorskiego programu kulinarnego Ewa Wachowicz...
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Stopniowo ...
Owoce na ciepło.
Drożdżowe bułeczki gotowane na parze lub pieczone w piekarniku.
Z wina i płynnego miodu przygotować marynatę. Ananasa obrać, środek wyciąć, miąższ po ...