Na patelni roztopić masło, dodać sok z cytryny, miód oraz łyżkę rumu. Podgrzewać, aż zrobi się karmel. Banany obrać, przekroić wzdłuż na pół, podzielić na mniejsze kawałki i ułożyć na patelni. Zrumienić, pod koniec dodać żurawinę. Przełożyć na talerz. Resztę rumu wlać do chochli, umieścić nad płomieniem. Gdy się zapali, polać banany. Podawać z lodami waniliowymi.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Przed nami Dzień Dziecka, więc w kolejnym odcinku programu Ewa Wachowicz...
Z mąki, masła, cukru pudru, żółtek i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Podzielić ...
Pod kruszonką... Na mące orkiszowej!
ynię pokroić na kawałki, wyczyścic z pestek. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia...
Przykład na to, jak wykorzystać domowe przetwory...