Kurczaka włożyć do zamykanego plastikowego worka. W miseczce wymieszać sok z limonki, oliwę, kminek i sól. Marynatę wlać do worka z kurczakiem (zostawiając 2 łyżki), zamknąć i obrócić w rękach kilka razy - tak, by marynata pokryła całe mięso. Włożyć do lodówki na co najmniej godzinę.
Do reszty marynaty dodać pokrojone w kostkę pomidory, awokado i cebulę oraz posiekaną kolendrę i papryczkę (bez pestek). Przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki.
Kurczaka upiec na grillu (przez mniej więcej 4 minuty z każdej strony). Podawać z salsą i sałatką z dressingiem limonkowym.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W wakacje Ewa Wachowicz podpowie co jeść, by zrzucić zbędne kilogramy....
W naczyniu do kuchenki mikrofalowej wymieszać kawałki czekolady, kawę i rum. Roztopić ...
Jajka wybić do miski, posolić i zacząć ubijać. Stopniowo dodać cukier...
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia. Dodać pozostałe składniki i wyrobić na jednol ...
Jajka utrzeć z cukrem, dodać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz śmietanę - ...