Jajka wybić do miski. Wsypać cukier i roztrzepać widelcem.
Jabłka obrać, wyciąć gniazda nasienne, pokroić w duża kostkę i przełożyć do drugiej miski. Posypać cynamonem, dodać mąkę, sodę i proszek do pieczenia. Wlać olej, wsypać żurawinę. Wlać roztrzepane jaja, wymieszać i przełożyć do foremki wyścielonej papierem do pieczenia, wysmarowanej masłem i wysypanej bułka tartą.
Piec przez 45 minut w temp. 180 st. C. Przed wyjęciem sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest suche. Po wystudzeniu posypać cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po wakacyjnej przerwie Ewa zaprosi widzów do swej ogrodowej kuchni w Zawoi....
Na wyprawę nie tylko jagodzianki...
Masło utrzeć z żółtkami i cukrem. Dodać przesianą mąkę, wymieszaną uprzednio z kakao ...
Nie tylko na święta...
Banany obrać, położyć na talerzu, delikatnie pokroić na plastry. Kiwi obrać, pokroić ...