Ziemniaki obrać i pokroić w 2-3 cm talarki. Cebulę drobno posiekać i lekko zrumienić na łyżce oleju. Dodać do mięsa. Doprawić solą i pieprzem. Dorzucić czosnek przeciśnięty przez praskę. Wyrobić dłońmi. Marchewki obrać i zetrzeć na tarce, kawałek pora pokroić w plasterki.
Połowę ziemniaków ułożyć w blaszce lub naczyniu żaroodpornym , na ziemniaki wyłożyć mięso, posypać marchewką i porem, wyłożyć resztę ziemniaków i zalać rosołem. Wszystko oprószyć solą i roztartym w dłoniach majerankiem.
Piec w 200 st. C przez około 1,5 godziny. Mniej więcej 20 minut przed końcem pieczenia posypać startym serem. Udekorować natką pietruszki
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Odcinek ziemniaczany. "Nie ukrywam, że do ziemniaków mam słabość" mówi...
Po prostu wątróbka - tym razem gęsia...
Włoski klasyk w sezonowej odsłonie;-)
W marynacie jogurtowej i winnej...
Mięso umyć, osuszyć, pokroić w plastry o grubości około 1 cm. Rozbić z obu stron, nat ...