Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Wątróbka gęsia z jabłkami w cydrze

Opis przygotowania

Cukier wsypać na patelnię. Gdy się roztopi, wrzucić jabłka pokrojone na ósemki (w skórce). Wymieszać, by pokryły się karmelem. Podlać cydrem. Odparować.

Na patelni rozgrzać gęsi smalec. Usmażyć wątróbkę – z obu stron. Przyprawić solą i pieprzem. Pod koniec dodać masło. Gdy się roztopi, polać nim wątróbkę.

Podawać z purée ziemniaczanym oraz jabłkami w cydrze. Udekorować tymiankiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 315
Ewa gotuje - odc. nr 315

Polska jagnięcina wraca do łask! Do tej pory jej zalety znali przede wszystkim...

 

Podobne przepisy

Kurczak generała Tso

Żółtka wybić do miski. Dodać olej arachidowy oraz jasny i ciemny sos sojowy...

Indyk na zielonej łące

Z szynką, makaronem i sosem...

Piersi z gęsi pieczone

Podane z ziemniakami confit...

Kacze piersi w pomarańczach

Kacze piersi umyć w zimnej wodzie, osuszyć papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem naciąć ...

Wróć do listy przepisów