Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Wątróbka gęsia z jabłkami w cydrze

Opis przygotowania

Cukier wsypać na patelnię. Gdy się roztopi, wrzucić jabłka pokrojone na ósemki (w skórce). Wymieszać, by pokryły się karmelem. Podlać cydrem. Odparować.

Na patelni rozgrzać gęsi smalec. Usmażyć wątróbkę – z obu stron. Przyprawić solą i pieprzem. Pod koniec dodać masło. Gdy się roztopi, polać nim wątróbkę.

Podawać z purée ziemniaczanym oraz jabłkami w cydrze. Udekorować tymiankiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 315
Ewa gotuje - odc. nr 315

Polska jagnięcina wraca do łask! Do tej pory jej zalety znali przede wszystkim...

 

Podobne przepisy

Dorsz w warzywach z ananasem

Orientalna wersja ryby po grecku...

Kacze piersi w pomarańczach

Kacze piersi umyć w zimnej wodzie, osuszyć papierowym ręcznikiem. Ostrym nożem naciąć ...

Schab pieczony z jabłkami

Sól mocno rozgrzać na suchej, teflonowej patelni, wymieszać ze świeżo zmielonym piepr ...

Ryba po kantońsku

Orientalny dorsz na parze;-)

Wróć do listy przepisów