Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Wigilijny karp

Opis przygotowania

Sprawionego karpia podzielić na dzwonka. Włożyć do miski, przełożyć cebulą, odstawić na noc w chłodne miejsce. W Wigilię rybę wyjąć z cebuli, posolić, obtoczyć w mące, po czym usmażyć z obu stron  na oliwie z dodatkiem masła.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 1
Ewa gotuje - odc. nr 1

Pierwszy odcinek programu "Ewa gotuje" będzie utrzymany w stylistyce świątecznej...

 

Podobne przepisy

Udka kurczaka w sosie piwnym

Z kaszą i kapustą kiszoną;-)

Makaron z serem i pomidorami

Makaron ugotować al dente w osolonym wrzątku...

Pierś kurczaka w jałowcu z rusztu

Na bloku soli himalajskiej...

Luzowane udka kurczaka z rusztu

Marynowane w solance...

Wróć do listy przepisów