Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Luzowane udka kurczaka z rusztu

Opis przygotowania

Udka wyluzować. Nakłuć, przełożyć do garnka i zalać solanką. Odstawić do lodówki na co najmniej 12 godzin.

Po tym czasie wyjąć z zalewy i osuszyć. Natrzeć marynatą po stronie bez skóry (składniki wystarczy połączyć) i ułożyć na rozgrzanym grillu – skórą do dołu. Mniej więcej w połowie pieczenia odwrócić na drugą stronę i posmarować glazurą.

Kapustę poszatkować, marchewkę zetrzeć na tarce jarzynowej. Wlać sos z jogurtu, majonezu, czosnku przeciśniętego przez praskę, posiekanej mięty, soli i pieprzu.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 425
Ewa gotuje - odc. nr 425

Po wakacyjnej przerwie Ewa zaprosi widzów do swej ogrodowej kuchni w Zawoi....

 

Podobne przepisy

Udka kurczaka w sosie piwnym

Z kaszą i kapustą kiszoną;-)

Klopsy zapiekane z ziemniakami

Z sosem pomidorowym;-)

Pikantne udka z papryką

Klasyczny eintopf, który przypadnie do gustu miłośnikom ostrych potraw.

Wróć do listy przepisów