Ugotować bulion. Mięso wyjąć, pokroić na plastry i z obu stron dokładnie posmarować musztardą. Każdy kawałek zanurzyć w stopionym maśle i obtoczyć w bułce tartej. Przygotowaną w ten sposób wołowinę ułożyć w żaroodpornym naczyniu, polać pozostałym masłem i zapiec w piekarniku.
Podawać z puree ziemniaczanym i kiszonymi ogórkami. Dla lepszego efektu do ziemniaków można dać odrobinę oliwy truflowej.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W kolejnym odcinku Ewa Wachowicz przyrządzi sztukę mięsa… inaczej....
Mięso natrzeć solą i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Doprawić świeżo zmielonym ...
Grzyby oczyścić, pokroić na kawałki. Najlepsze będą prawdziwki, ale mogą też być inne ...
Dla mięsożerców!
Miękkie masło utrzeć z sokiem z cytryny, sosem Worcester, zielonym pieprzem, czosnkie ...