Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Szaszłyki z tofu

Opis przygotowania

Z cytryny zetrzeć skórkę, sok wycisnąć. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Doprawić ziołami, solą i pieprzem. Dolać oliwę i ocet, dokładnie wymieszać.

Tofu pokroić na kawałki, nadziać na namoczone w wodzie patyczki do szaszłyków - na przemian z grzybami. Ułożyć w płytkim naczyniu, polać marynatą. Przykryć i wstawić do lodówki na 1-2 godziny, obracać od czasu do czasu.

Piec ok. 6 minut na średnio rozgrzanym grillu (lub w piekarniku z grillem), smarując marynatą i często obracając.

Podawać na zieleninie, z połówkami pomidorków koktajlowych. Przybrać świeżymi ziołami.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 28
Ewa gotuje - odc. nr 28

Odcinek dla wegetarian. Ewa zrobi sos tzatziki, następnie szaszłyki z tofu...

 

Podobne przepisy

Roladki a'la caprese

Mięso pokroić na plastry. Przykryć folią i mocno rozbić...

Sztufada

Świąteczna wołowina faszerowana spyrką;-)

Gęś nadziewana

Gęś rozmrozić. Ze środka wyjąć podroby. Wszystko umyć. Tuszkę osuszyć i dobrze natrze ...

Roladki z indyka

Mięso pokroić w plastry – najlepiej delikatnie naciąć nożem...

Wróć do listy przepisów