Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Biała ryba pod chrzanem

Opis przygotowania

Rybę skropić sokiem z cytryny, solidnie przyprawić solą i pieprzem. Posmarować roztopionym masłem. Ułożyć na blasze piekarnikowej (wyłożonej papierem do pieczenia).

Chrzan wymieszać z bułką tartą. Połączyć z resztą stopionego masła i rozłożyć na rybich filetach. Piec przez ok. 20 minut w temp. 180 st. C.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 95
Ewa gotuje - odc. nr 95

W kolejnym odcinku Ewa Wachowicz przygotuje rybę zapiekaną pod chrzanem...

 

Podobne przepisy

Pstrąg pod kartoflem

Pstrąga wypatroszyć, odciąć ogon i głowę - tuż za skrzelami. Naciąć na grzbiecie (wzd ...

Szynka w glazurze

Z musztardy, cukru, skórki i soku z pomarańczy oraz soli przygotować glazurę...

Indyk w rozmarynie

Mięso umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem. Natrzeć solą, pieprzem i czosnkiem przeci ...

Golonki z indyka w sosie BBQ

W stylu tex-mex!

Wróć do listy przepisów