Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Łosoś w parze z soczewicą

Opis przygotowania

Filety pokroić na mniejsze kawałki, oprószyć solą, przełożyć do zamykanego pojemnika, skropić sokiem z cytryny, przykryć i na 15 minut wstawić do lodówki.

Ugotować na parze (do wody wrzucić listki kaffiru).

Podawać z soczewicą, roszponką, opieczonymi pomidorkami oraz domowym pesto (składniki wystarczy zmiksować, stopniowo dolewając oliwy).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 365
Ewa gotuje - odc. nr 365

W tym roku Ewa postanowiła przedłużyć sobie wakacje i zaraz na początku...

 

Podobne przepisy

Sandacz na sposób leśny

Delikatne filety z sandacza podane na salsie z ogórków małosolnych. A do tego prawdziwki prosto z patelni.

Makrela na wieszaku

Sprawioną tuszkę przyprawić wewnątrz solą i pieprzem...

Dorsz na parze z sosem maślanym

A do tego zielone szparagi...

Lohikeitto, czyli fińska zupa rybna

Z łososiem i pstrągiem zawojskim!

Wróć do listy przepisów