Masło utrzeć z cukrem. Żółtka oddzielić od białek, stopniowo wmieszać do utartego masła. Następnie dodać mąkę, sodę, mleko, kakao, cynamon i dżem. Na samym końcu delikatnie połączyć z pianą ubitą z białek (ze szczyptą soli).
Piec przez około 1 godzinę w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu pokryć lukrem (sok z cytryny utarty z cukrem pudrem).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Szynka świąteczna, carpaccio z buraczków i babka cud. Tuż przed Niedzielą...
Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać cukier, sól i masło. Wysiekać...
Masło utrzeć na puszysta masę. Gdy zbieleje, dodać cukier. Utrzeć. Stopniowo dodać ja ...
Z myślą o świętach!
Mąkę przesiać na stolnicę, dodać zimne masło, wysiekać. Gdy zacznie przypominać krusz ...