Masło przełożyć do miski i utrzeć. Stopniowo, po łyżce, dodać cukier puder cały czas miksując. Dodać żółtka – po jednym. Uperfumować ekstraktem z wanilii.
Dodać mąkę i mąkę ziemniaczaną. Wymieszać (szpatułką lub mikserem na wolnych obrotach).
Przełożyć do rękawa cukierniczego i wycisnąć na blachę z przyklejonym na maśle papierem do pieczenia (zrobić rozetki o średnicy 3-4 cm).
Na środek każdego ciasteczka wyłożyć odrobinę marmolady (najlepiej z rękawa).
Piec przez 15 minut w temp. 170 st. C (z termoobiegiem).
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Tym razem Ewa Wachowicz będzie gotować pod Babią Górą. A ponieważ pogoda...
Masło utrzeć. Dodać cukier i cukier waniliowy, ucierać dalej. Dodać żółtka, śmietanę, ...
Brzoskwinie pokroić na kawałki. Galaretkę z żelatyną rozpuścić we wrzątku...
Idealne do popołudniowej kawy lub na wypad za miasto...
Mąkę, cukier i proszek do pieczenia wymieszać w dużej misce. Dodać rozpuszczone masło ...