Jajka wybić do miski. Posłodzić erytrolem i zmiksować. Wsypać mąkę migdałową. Dodać jogurt, proszek do pieczenia i cynamon. Ponownie zmiksować. Dodać mąkę kukurydzianą. Wymieszać robotem i przelać do tortownicy wyścielonej papierem do pieczenia (średnica 24 cm). Wyrównać.
Na wierzchu ułożyć kawałki jabłek. Oprószyć cynamonem.
Piec przez 45 minut w temp. 170 st. C.
Po wystudzeniu oprószyć zmielonym erytrolem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Po trzech tygodniach gotowania w Beskidach Ewa wróci do Krakowa i okaże...
Masło, cukier i mleko zagotować i ostudzić...
I kruszonką kokosową!
Mąkę przesiać na stolnicę. Dodać cukier, sól i masło. Wysiekać...
Piekarnik rozgrzać do 240 st. C. Formę (średnica 24 cm) wysmarować masłem i wstawić d ...