Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Zupa na winie

Opis przygotowania

Bulion zagotować, dodać wino i gałkę muszkatołową. Śmietankę wymieszać z żółtkami. Wlać do garnka. Podgrzać, ale uważać, by nie zawrzało. Doprawić solą i pieprzem do smaku.

Zupę podawać z grzankami i posiekanym szczypiorkiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 409
Ewa gotuje - odc. nr 409

Ewa lubi sięgać po tradycyjne przepisy kuchni polskiej, więc kolejny odcinek...

 

Podobne przepisy

Krem z liści botwinki

Na mięsie indyczym;-)

Kiszok

Żur na... kaszance!

Zupa czosnkowa

Włoszczyznę (jak do rosołu) zalać zimną wodą i gotować do miękkości, bacząc, by się n ...

Sopa de ajo

Hiszpańska zupa z czosnku, chorizo i suszonej papryki;-)

Wróć do listy przepisów