Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Krem z liści botwinki

Opis przygotowania

Warzywa korzeniowe obrać i pokroić na plasterki. Filet umyć i w razie potrzeby oczyścić. Przełożyć do garnka. Dodać czosnek i opaloną cebulę. Zalać wodą, dorzucić liście laurowe i lubczyk. Posolić, przykryć i gotować przez godzinę.

Po tym czasie wyjąć mięso, cebulę i liście laurowe a do wywaru dodać liście i łodyżki botwinki. Pod przykryciem gotować przez 15-20 minut.

Zmiksować. Przyprawić tabasco. Dolać sok z cytryny.

Podawać z pokrojonym mięsem, ugotowanymi ziemniakami oraz kleksem jogurtu. Udekorować tymiankiem.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 420
Ewa gotuje - odc. nr 420

Sezon grillowy Ewa zainauguruje... treningiem w ogrodzie – z hantlami...

 

Podobne przepisy

Krem chrzanowy

Bardzo delikatna zupa na wielkanocny obiad;-)

Krem z zielonego groszku

Do zrobienia w kilkanaście minut!

Grzybowa z zakwasem na żur

Dwa w jednym;-)

Barszcz czerwony ze śmietaną i ziemniakami

Zaskakuje smakiem z powodu wody z... kiszonych ogórków.

Wróć do listy przepisów