Olej wymieszać z octem jabłkowym i płynnym miodem. Mięso umieścić w zamykanym naczyniu, pokryć marynatą. Przykryć i odstawić na ½ godziny.
Po tym czasie opiec na ruszcie (3 minuty z każdej strony). Przełożyć na deskę, by odpoczęło. Następnie pokroić w plastry i oprószyć solą oraz pieprzem.
Do niedużej miseczki włożyć folię spożywczą. Posmarować olejem, wrzucić trochę świeżego tymianku i wybić jajko. Zawiązać tak, by w środku nie zostało powietrze. Włożyć do wrzątku i gotować przez ok. 2 minuty (białko powinno się ściąć, a żółtko pozostać płynne).
Na duży talerz wycisnąć sok z cytryny, wlać syrop z agawy i wymieszać. Dodać olej lniany. Ponownie wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem.
Na sosie ułożyć rukolę i sałatę lodową oraz pomidorki koktajlowe. Na środku położyć plastry wołowiny, obok ugotowane jajko. Udekorować nasionkami granatu i prażonymi orzeszkami pinii.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Zaraz po świętach zrzucamy zbędne kilogramy, dbając tym samym o linię....
Polska gąska po włosku, czyli cienko skrojony wędzony filet z gęsi domowej...
Jeden z najbardziej znanych przepisów kuchni Żydów galicyjskich.
Limonkę pokroić na „ósemki”. Rozgnieść z cukrem. Dodać świeżą miętę. Zala ...
Sfermentowana herbata o prozdrowotnych właściwościach!