Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Carpaccio z półgęska

Opis przygotowania

Do kielicha miksera nałożyć dżem z jarzębiny i zblendować na gładki mus. Dodać majonez, wlać ocet i zmiksować.

Do miski wrzucić rukolę, pędy zielonego groszku i szczawik zajęczy. Skropić oliwą i sokiem z cytryny. Wymieszać i ułożyć na talerzu.

Półgęsek i oscypek pokroić w plastry. Położyć na zieleninie. Udekorować listkami buraka, sosem i marynowaną jarzębiną.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 324
Ewa gotuje - odc. nr 324

W 1364 roku krakowski rajca Mikołaj Wierzynek wydał słynną ucztę, którą...

 

Podobne przepisy

Ziemniaki w boczku

Świetne na przystawkę...

Kiszka na szybko

Kaszankę naciąć wzdłuż, w nacięcie włożyć drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Szczelni ...

Kurze paluszki w orzechach

Mięso pokroić na „paluszki”. Przyprawić solą i pieprzem. Białka ubić ze s ...

Jajo w gniazdku z łososiem

Dekonstrukcja jajka po benedyktyńsku...

Wróć do listy przepisów