Do kielicha miksera nałożyć dżem z jarzębiny i zblendować na gładki mus. Dodać majonez, wlać ocet i zmiksować.
Do miski wrzucić rukolę, pędy zielonego groszku i szczawik zajęczy. Skropić oliwą i sokiem z cytryny. Wymieszać i ułożyć na talerzu.
Półgęsek i oscypek pokroić w plastry. Położyć na zieleninie. Udekorować listkami buraka, sosem i marynowaną jarzębiną.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W 1364 roku krakowski rajca Mikołaj Wierzynek wydał słynną ucztę, którą...
Z orzechami i suszonymi śliwkami!
Sprawioną rybę podzielić na półdzwonka, wyciąć filety...
Fasolę przepłukać i namoczyć (przez co najmniej 6 godzin, a jeszcze lepiej dzień prze ...
Drożdże pokruszyć do miski. Dodać cukier...