Do kielicha miksera nałożyć dżem z jarzębiny i zblendować na gładki mus. Dodać majonez, wlać ocet i zmiksować.
Do miski wrzucić rukolę, pędy zielonego groszku i szczawik zajęczy. Skropić oliwą i sokiem z cytryny. Wymieszać i ułożyć na talerzu.
Półgęsek i oscypek pokroić w plastry. Położyć na zieleninie. Udekorować listkami buraka, sosem i marynowaną jarzębiną.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W 1364 roku krakowski rajca Mikołaj Wierzynek wydał słynną ucztę, którą...
Świetne na przystawkę...
Kaszankę naciąć wzdłuż, w nacięcie włożyć drobno pokrojoną cebulę i czosnek. Szczelni ...
Mięso pokroić na „paluszki”. Przyprawić solą i pieprzem. Białka ubić ze s ...
Dekonstrukcja jajka po benedyktyńsku...