Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kluski śląskie z jabłkiem

Opis przygotowania

Ziemniaki ugotować w osolonym wrzątku. Odcedzić. Ugnieść lub przecisnąć przez praskę. Podzielić na 4 części – jedną część wyjąć i ułożyć na pozostałych trzech. W puste miejsce wsypać mąkę ziemniaczaną. Wyrobić. Uformować kluski, wkładając do każdej małą kosteczkę jabłka. W kluskach zrobić wgłębienia (palcem). Ugotować w osolonym wrzątku. Wyjąć na sito i przelać zimną wodą.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 288
Ewa gotuje - odc. nr 288

Tym razem Ewa upiecze kremówkę. Właśnie to ciastko jest jednym z najbardziej...

 

Podobne przepisy

Krem z kiszonych ogórków

Ogórkowa nieco inaczej...

Krem z białych warzyw

Masło wrzucić do garnka. Gdy się roztopi, podsmażyć na nim pietruszki, kawałek selera i ziemniaki...

Orzeszki z ciecierzycy

Do chrupania!

Tarta tatin na warzywach

Bez mięsa i na opak...

Wróć do listy przepisów