Żeberka ugotować z liściem laurowym i zielem angielskim. Mięso wyjąć, wystudzić i oddzielić od kości.
Wywar przecedzić. Wlać zakwas, doprowadzić do wrzenia, ale nie gotować.
W głębokim talerzu ułożyć trochę poszarpanej wieprzowiny oraz jajko poszetowe (ugotowane w wodzie z octem). Delikatnie wlać gorący barszcz, udekorować kleksem śmietany i od razu podawać.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W listopadzie obchodzimy nasze największe święto narodowe, upamiętniające...
Dynię pokroić na kawałki. Ułożyć na blasze – na papierze do pieczenia. Skropić oliwą...
Rosół nieco inaczej, bo na... jagnięcinie!
Dynię pokrój na kilka kawałków. Oczyść z pestek, lecz nie obieraj ze skóry. Przełóż d ...
Hiszpańska zupa z czosnku, chorizo i suszonej papryki;-)