Dynię upiec. Z pomarańczy zetrzeć skórkę. Dodać masło i roztopić. Z owocu wycisnąć sok. Dolać mleko, wrzucić upieczoną i wystudzoną dynię. Zmiksować na gładką masę.
Jajka wybić do miski. Posolić. Posłodzić i zmiksować. Wsypać budyń i proszek do pieczenia, dodać połowę mąki, masy dyniowej i masła. Wymieszać robotem. Dodać resztę maki, masy i masła. Zmiksować na wolnych obrotach.
Nałożyć do papilotek, do każdej dać powidła (łyżka ciasta, ½ łyżeczki powideł i znowu łyżka ciasta).
Piec przez 30 minut w temp. 180 st. C. Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
Jesień to cudna pora roku – cudna, bo pełna niesamowitych kolorów,...
Biszkopt z galaretką i bananem;-)
Brzoskwinie pokroić na kawałki. Galaretkę z żelatyną rozpuścić we wrzątku...
Wielkanocna klasyka!
I kruszonką kokosową!