Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Ucierane z porzeczkami

Opis przygotowania

Masło utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na gładką masę. Do masy dodać żółtka i jajka. Wymieszać. Następnie dodać mąkę, przesianą z kartoflanką i proszkiem do pieczenia. Ciasto wylać na blachę i piec przez około 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 st. C.

Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Na podpieczone ciasto wsypać obrane porzeczki, nałożyć równomiernie ubite białka i piec przez około 30 minut (temp. 180 st C).

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 222
Ewa gotuje - odc. nr 222

Tym razem Ewa zaprasza na wędzonego karpia! Na deser ciasto z bezą i p...

 

Podobne przepisy

Sernik makowy

Lub jak kto woli makowiec serowy...

Pani Walewska

Z mąki, masła, cukru pudru, żółtek i proszku do pieczenia zagnieść ciasto. Podzielić ...

Grysikowiec

Mąkę przesiać, wyrobić z masłem (nożem). Dodać cukier i sodę. Zrobić dołek, wybić jaj ...

Wróć do listy przepisów