M±kę przesiać na stolnicę. Dodać zimne masło, posolić. Posłodzić, uperfumować cukrem waniliowym, wsypać proszek do pieczenia i wysiekać. Zrobić kopczyk, w kopczyku dołeczek, wybić żółtka i zagnie¶ć ciasto. Odstawić na chwilę.
Foremkę do tarty (¶rednica 28 cm) wysmarować masłem. Stolnicę posypać m±k±. Ciasto rozwałkować. Oprószyć m±k± i przełożyć do formy – wykleić dno i boki. Ciasto nakłuć widelcem.
Do białka dodać szczyptę soli. Ubić. Utrwalić cukrem, dodaj±c go porcjami. Wsypać m±kę ziemniaczan±.
Brzoskwinie wypestkować i pokroić na mniejsze kawałki. Maliny wyłożyć na ciasto. Oprószyć m±k±. Nałożyć brzoskwinie i też posypać m±k±. Przykryć pian±.
Piec przez 40-45 minut w temp. 180 st. Po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 100 st. C i suszyć przez 20-30 minut.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W listopadzie obchodzimy nasze największe ¶więto narodowe, upamiętniaj±ce...
Szklankę cukru, 2 całe jajka i 3 żółtka ubić mikserem, dodać szklankę ma¶lanki i cien ...
M±kę przesiać na stolnicę, dodać cukier i cukier waniliowy...
Masło rozpu¶cić na patelni. Czekoladę roztopić w k±pieli wodnej.
Miód i sodę przełożyć do rondelka, wymieszać i zagotować...