Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Kryzysowy placek po węgiersku

Opis przygotowania

Kiełbasę pokroić w kostkę, podsmażyć. Dodać posiekane cebulę i czosnek, zeszklić. Dosypać paprykę w proszku, lekko przesmażyć. Rozprowadzić kwaśną śmietaną.

Placek wyłożyć na talerz, na połowę dać gulasz i złożyć.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 52
Ewa gotuje - odc. nr 52

Taka kuchnia, jakie czasy… Ponieważ skończył się karnawał, mamy post,...

 

Podobne przepisy

Serowiec

Mąkę przesiać na stolnicę, dodać zimne masło i posiekać...

Gołąbki warstwowe

Bez zawijania...

Gołąbki w żurku

W osolony wrzątek wrzucić główkę kapusty, obrawszy ją uprzednio z wierzchnich zielony ...

Kotlety mielone z ryżem

Trochę jak krakowskie sznycle, trochę jak gołąbki bez zawijania...

Wróć do listy przepisów