Sklep Ewa Wachowicz

/ Przepisy / Krem z zielonego groszku

Opis przygotowania

Cebulę posiekać, przełożyć do garnka, podsmażyć na maśle. Dodać groszek, zalać wywarem, zagotować. Wycisnąć sok z cytryny. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i imbirem. Czosnek przecisnąć przez praskę, wymieszać z jogurtem i posiekaną natką pietruszki. Zupę zmiksować. Podawać z kleksem jogurtu czosnkowego.

SKŁADNIKI

POLEĆ
PRZEPIS
WYŚLIJ LISTĘ
ZAKUPÓW
WYDRUKUJ
PRZEPIS

PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:

Ewa gotuje - odc. nr 155
Ewa gotuje - odc. nr 155

Tym razem lekki krem z zielonego groszku i tortilla z resztek świątecznych...

 

Podobne przepisy

Prażonka

Kociołek wyłożyć liśćmi kapusty. Warzywa pokroić w talarki...

Spaghetti z sosem buraczanym

Z orzechami i grana padano;-)

Cebula w occie jabłkowym

Słodka i kwaśna!

Cebulowa na winie czerwonym

Zupa na czerwonym winie i czerwonej cebuli...

Wróć do listy przepisów