Wątróbkę obsmażyć na maśle. Dorzucić pokrojone w kostkę cebule. Gdy się zeszkli przyprawić kurkumą. Wlać wino, wymieszać i lekko odparować. Przyprawić pieprzem. Dorzucić tymianek. Przykryć i dusić do miękkości.
Przełożyć do miksera. Dodać mięso z rosołu. Dorzucić miękkie masło. Przyprawić solą i zmiksować. Dodać marynowany zielony pieprz. Wymieszać i przełożyć do ceramicznych naczyń, np. dużych filiżanek.
Dobrze ubić i wyrównać. Zalać roztopionym masłem. Udekorować gałązkami tymianku i zielonym marynowanym pieprzem. Wstawić do lodówki.
PRZEPIS POCHODZI Z PROGRAMU:
W Wielką Sobotę Ewa zaprosi do swej krakowskiej kuchni, gdzie zaprezentuje...
Mięso pokroić na „paluszki”. Przyprawić solą i pieprzem. Białka ubić ze s ...
Śliwki umyć, wyjąć pestki. Owoce przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa...
Znakomity dodatek do pieczywa!
Cebule pokroić, zalać 2 1/2 l wody, posolić, dodać 3 łyżki cukru. Postawić na ku ...